diumenge, 20 de gener del 2008

Gonçal MAZCUÑAN



Periodista, llicenciat en Ciències de la Informació (Universitat Autònoma de Barcelona). Actualment és President executiu del Consell d’Administració d’Edicions Intercomarcals, SA, editora de “REGIÓ7, El diari de la Catalunya Central” que fa dues edicions: la primera per les comarques del Bages, el Berguedà, la Cerdanya, el Solsonés, l´Alt Urgell i Baix Llobregat Nord; i la segona per a la comarca d´Anoia. És membre de l’equip fundador del diari (el 1978), i n’ha estat director durant 24 anys, fins el juny de 2006

També es Professor Associat dels Estudis de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra on imparteix classes d’Empresa Informativa i Organització de Redaccions. Anteriorment va ser professor de Periodisme Local i membre de la Comissió Assessora dels Estudis de Periodisme d’aquella Universitat.

Edicions Intercomarcals SA ha estat el pal de paller del Grup Regió7, format pel diari, per la indústria d’arts gràfiques Impressions Intercomarcals SA, i per Televisió de Manresa. Ara pertany al grup Editorial Prensa Ibérica que, a Catalunya, també té la propietat de Diari de Girona i el setmanari L’Empordà.