dimarts, 1 de gener del 2008

Jean-Pierre de KERRAOUL


Jean-Pierre de Kerraoul va néixer l’any 1947. És llicenciat en sociologia econòmica per l’Institut d’Études Politiques de Paris (IEP). Ha treballat com a periodista en la televisió pública japonesa NHK i en premsa científica i mèdica. Des de 1975, ha desenvolupat la seva activitat en la premsa setmanal regional, representant-la o creant diversos títols. Jean-Pierre de Kerraoul ha constituït el primer grup independent de premsa setmanal regional en França.

Ha estat president del Syndicat de la Presse Hebdomadaire Régionale (SPHR), de la Fédération de la Presse Périodique Régionale (FPPR) i de la Fédération Nationale de la Presse Française, on va intervenir en els grans temes determinants pel futur de la premsa com l’ètica i la deontologia, la distribució, la formació de periodistes, el finançament i les inversions, i va participar en nombroses negociacions amb els socis professionals i amb els poders públics.

En 2003, va crear Vivrici, una empresa que permet la creació de setmanaris regionals d’informació, gràcies al principi de la franquícia, aplicada per primer cop en l’àmbit de la premsa. Actualment, la xarxa Vivrici té vint-i-un títols de premsa.

Encara que avui dia la seva prioritat es centra en el desenvolupament del grup SOGEMEDIA, Jean-Pierre de Kerraoul és president de la Comissió de Publicité del Sindicat de la Premsa Setmanal Regional, on treballa com a interlocutor permanent amb els poders públics, pel que fa a l’aplicació i evolució de la legislació sobre la publicitat legal.