divendres, 4 de gener del 2008

Guillem MERCADER

Guillem Mercader i Trejo té 39 anys. Va estudiar Periodisme i el Postgrau de Periodisme Local i Comarcal a la Universitat Autònoma de Barcelona. Forma part de la redacció del Diari de Vilanova des del 1987, on ha ocupat els càrrecs de redactor, redactor en cap i sotsdirector. És director de la publicació des del desembre del 2001. Ha estat director del Diari del Baix Penedès, únic setmanari que dedica la seva atenció exclusivament a la comarca del Baix Penedès.

Guillem Mercader és membre del Consell d'Administració d'Edicions del Garraf, empresa editora del Diari del Baix Penedès i del Diari de Vilanova. Ha col·laborat amb diversos mitjans d’abast nacional, entre ells, el Periódico de Catalunya i Catalunya Ràdio, i en mitjans locals com Canal Blau, Ràdio Ribes o Ràdio Cubelles. Va ser director de la revista Montgròs, de Sant Pere de Ribes, i cap de premsa de l’Ajuntament d’aquesta població.

És guanyador del premi Avui de premsa comarcal per un seguit de reportatges sobre el conflicte de Pirelli-Mar, de Vilanova i la Geltrú, conjuntament amb els periodistes Carles García Guinda i Xavier Canalís.