divendres, 25 de gener del 2008

Francesc FÀBREGAS

Nascut a Valls fa 54 anys. Està casat i és pare de tres fills.

L'any 1982 va ser nomenat director de Ràdio Capital de l'Alt Camp, càrrec que va ocupar durant sis anys.

L'any 1988 va ser l'impulsor i un dels fundadors del setmanari El Vallenc. A partir de l'any 1990 n'és l'editor i des de l'any 1995 ostenta el càrrec de director.

L'any 1992 és fundador i editor del setmanari Nova Conca i passa a ser-ne el director l'any 2001.

El 1993 es crea el Grup El Vallenc, del que n'és el president, amb serveis de disseny, edició i impressió.

L'any 2003, crea Editorial La Torratxa, que es dedica bàsicament a la publicació de llibres de temàtica diversa i en llengua catalana.

Ha estat cronista casteller del Diari de Tarragona i corresponsal del Nou Diari. Porta més de vint-i-cinc anys fent retransmissions castelleres, actualment a Ràdio Valls i a RAC 105.

Durant més de set anys ha estat setmanalment contertuli habitual a Ràdio Valls, Rac 105.

Ha realitzat diverses conferències, xerrades i presentacions dedicades bàsicament al món de la premsa de proximitat.

Actualment, és membre de la Junta de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Escric amb forta indignació pel que he llegit en el VIIè Congrés Premsa Comarcal

Donat que vostès es va interessar per la denùncia efectuada al setmanari El Vallenc i que jo vaig interposar voldria aclarir els fets:
He d’aclarir que se li va negar reiteradament al diari la informació demanada fins a 3 vegades consecutives, que el director del diari va insistir, i estant nosaltres a casa patint pel dolor, aquest individu va trucar, no es va identificar a primera instància i va demanar pel meu pare, i que aquest, davant la situació en que li van dir que era inevitable la publicació va demar-li que ho fes a cura.
Que la meva mare va demanar personalment a la policia que ni volia premsa.
El diari va demanar fotos en vida de la meva germana i que se li van negar, aquest va recórrer ràpidament a la parella de la meva germana. Si coneixen la llei aquest fet està limitat estrictament a la família directa. i especifica, pare, mare o germans.
Que aquest individu va publicar la foto en portada, a gran tamany i en tot color la foto del cadàver de la meva germana i al costat una en vida per si no en teniem prou i ha sigut per aquest fet que ha sigut condemnat.
Que jo personalment vaig anar a demanar al Fàbregas que retirés de circulació el diari ja que el primer que veien els familiars al venir al poble era la foto del cadàver en tot color penjada dels quioscos del poble.
S'imaginen vosté que la seva filla es suicida i un diari publica la foto del cadàver a gran tamany, en color en portada i explicant vida i miracles???
Segurament vostès no ha vist ni la foto ni la notícia,els ben asseguro que li causarà vergonya aliena.
Que aquest impresentable em va dir un cop demanat que retirés la publicació que ell feia amb el que passava al carrer el QUE LI SORTIA DELS COLLONS.
Es coneixia el motiu de la mort en el primer minut, i de fet no va haver ni investigació policial.
Aquest impresentable va mentir una vegada mes al dir que ho desconeixia i que ho va publicar per si algú podía aporta informació del cas. QUINA BARRA!!! En cap moment es remarca el fet a la notícia i llegint el contingut ja es dona per suposat
També va dir que es va presentar als llocs dels fets al rebre una trucada de un veí, i que va arribar abans de la policia, o sigui, que aquest tio es presenta en el llocs d'un fet tràgic on desconeix el motiu i comença a passejar i fent fotos del cadàver podent esborrar proves o petjades en el cas que hagués sigut un assassinat o similar. Molt professional si senyor!!!
Aquesta va ser la sensibilitat del director del diari davant aquest fet tant tràgic i traumàtic.

Anònim ha dit...

Em sembla increïble que davant de tots els assistents encara negués la veritat i manipulés als assistents.
Aquet individu en tenia coneixement i efectivament va fer el que ell diu, el que li surt dels collons.L'altra publicació del Poble EL PATI es va limitar a informar del fet in no va entrar en sensacionalismes i per aquest fet NO ELS VAM DENUNCIAR!
Es graciós el fet de declarar que els jutges han de tenir en compte que es tracta de publicacions petites, etc....
Precisament per això, pel fet de ser en un poble, on els rumors s'exentuen i el dolor es multiplica el fet encara es mes greu. Si ho publica la BBC de Londres on no ens coneix ningú l'efecte es menor.
Que un setmanari sigui petit o no tingui diners es intranscendent davant un fet delictiu.
S'ha de defensar a la gent anònima a que qualsevol publiqui la foto del seu cadàver en portada a tot color i a gran tamany, faltaria mes!!!
Tampoc va dir que la setmana següent el diari va rebre un allau de trucades i escrits d’indignació de la població, per tal de mitigar el cop va publicar-ne dues i va demanar veladament perdò en l'editorial. A dia d'avui encara espero que es disculpi personalment.
El CAC va certificar que es va saltar LA MEITAT del codi deontològic, poca broma!!!!!
A part d'aclarir que aquest individu al tenir col•locada la filla a l'ajuntament com a tinent Alcalde rep informació privilegiada que se li ha negat al diari EL PATI. Preguntin
El diari el Vallenc s'ha convertir en un pamflet de CIU on constantment amaga informació transcendental que m’arriba per coneguts de la Policia Local. Com per exemple una intervenció de la Guàrdia Civil a L'ajuntament , o tenir la poca vergonya de publicar ja poques setmanes que l'ajuntament tancava l’exercici amb superàvit ometent que departaments dependents de l'Ajuntament van fer fallida tècnica econòmicament tals com l'IMPE o casa caritat a part de no pagar les hores treballades degudament a la Policia Local o ser una de les poblacions mes endeutades de CATALUNYA!!
Tampoc publica que a l'ajuntament de valls es cobra per cada plé 400 Euros quan està establert i recomanat que per poblacions de 20 a 25 mil habitant no ha de superar 150 Euros. Això no li convé, te la filla a l'Ajuntament i en treu redits com l'exclusiva de les edicions i publicacions en paper que fa l'ajuntament i que va aconseguir, curiosament, al col.locar la filla...

Tampoc fa incís en el fet de que l'adjudicació del pavelló municipal va recaure a l'empresa on treballa CURIOSAMENT el marit de la seva filla que CURIOSAMENT era regidora d'Esports.
Aquest individu no disposa de titulació professional i es guanyava la vida fa anys als poble fent de CARNISSER.
Tota una vergonya pel poble i pel periodisme!!!!!!
Desitjo a tots els qui el defensen el mateix tracte que a mi m'ha dispensat, donat que ho troben correcte.
N'estic fart de faltes de respecte, de manipulacions i de gentussa que es riu dels ciutadans a la cara.