dimarts, 8 de gener del 2008

Antoni Maria PIQUÉ



Consultor en Organització de Redaccions i Desenvolupament Editorial
Director de Projectes.
Cases i Associats des de setembre de 2006.

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat de Navarra el 1987, ha dirigit o participat en treballs de consultoria i formació en més de 50 diaris de vint països d'Europa i América. La Nación (Buenos Aires, Argentina), El Territorio (Posadas, Argentina), Diario de Cuyo (San Juan, Argentina), Grupo Copesa (Santiago de Chile), Las Últimas Noticias (Grupo Mercurio, Santiago de Chile), Última Hora (Asunción, Paraguay), El Observador (Montevideo, Uruguay), Jornal do Brasil (Rio de Janeiro, Brasil), O Globo (Río de Janeiro, Brasil), Agência Estado y O Estado de São Paulo (São Paulo, Brasil), Correio Braziliense (Brasilia), O Povo (Fortaleza, Brasil), Gazeta do Povo y Primeira Hora (Curitiba, Brasil), A Gazeta y Notícia Agora (Vitória, Brasil), El Comercio (Lima, Perú), El Universo (Guayaquil, Ecuador), El Universal (Caracas, Venezuela), El Mundo, Ultimas Noticias (Cadena Capriles, Caracas, Venezuela), El Nacional (Caracas, Venezuela), Listín Diario y Última Hora (Santo Domingo, República Dominicana), El Siglo (Santo Domingo, República Dominicana), La Prensa Gráfica (San Salvador, El Salvador). Jornal de Notícias (Oporto, Portugal), Jornal de Negócios (Lisboa, Portugal), Daily Mirror (Londres, Gran Bretaña), Gazeta Wyborcza (Varsovia, Polonia), Jutarnji List (Zagreb, Croacia), Slobodna Dalmacija (Split, Croacia), Diena (Riga, Letonia), Corriere della Sera web (Milán, Italia), Il Sole 24 Ore web (Milán, Italia), L'Arena (Verona, Italia), Giornale di Vicenza (Vicenza, Italia), BresciaOggi (Brescia, Italia), Giornale di Sicilia (Palermo, Italia), El Correo (Bilbao), La Voz de Galicia (A Coruña), El Norte de Castilla (Valladolid), El Diario Vasco (San Sebastián), Diari de Tarragona (Tarragona), Diario de Sevilla (Sevilla), Heraldo de Aragón (Zaragoza), Diari de Terrassa (Terrassa), Diario de Noticias (Pamplona), La Crónica de León (León), RBA Revistas (Barcelona), Prisma Publicaciones (Barcelona), Editur (Barcelona), Publicaciones del Instituto de Estudios Superiores de la Empresa (Barcelona).

Ha impartit seminaris i conferències en esdeveniments organitzats per la Society for News Design, World Newspapers Association, IFRA, Asociación de Editores de Diarios Españoles (AEDE), Asociación para el Progreso de la Comunicación (Sevilla, Espanya), Universitat Pompeu Fabra (Barcelona), The Poynter Institute for Media Studies (St. Petersburg, Florida), Universidad Pontificia Bolivariana (Medellin, Colòmbia), Universidad del País Vasco, Universidad Complutense (Madrid, Espanya), Universidad de Los Andes (Santiago de Chile), Universidad del Istmo (Guatemala), Universidad Anáhuac (Mèxic DF), Instituto Nacional de Administraciones Públicas (Madrid, Espanya)

Des de gener de 2008. Professor de Periodisme, Universitat Internacional de Catalunya, Barcelona.

Juny 2005-Juliol 2006. Director de Diari de Tarragona.

Des del juny de 2005. Professor Associat de la Facultat de Comunicació de la Universitat de Navarra.

1996-2005. Director de Mediaccion, Consultors en Direcció Estratègica de Mitjans, Universitat de Navarra.

1998-2005. Subdirector del Departament de Projectes Periodístics i Professor d'Edició i Projectes de la Facultat de Comunicació de la Universitat de Navarra.

Professor al Màster en Gestió d'Empreses de Comunicació i al Màster en Comunicació Política i Corporativa, Universitat de Navarra.

Desde 1997. Professor de Organització de Redaccions, Màster per a Editors del Centro de Extensão Universitária (São Paulo, Brasil).

1996. Recorregut per les redaccions més innovadores dels Estats Units en estades de treball d'una semana a disset ciutats.

1984-1994. Al diario La Vanguardia (Barcelona). Redactor de Local, Política i Sociedad. Va ser Cap de Secció de la secció Sociedad y Ciudades des de 1990 i de l'equip que va cobrir els Jocs Olímpics del 1992.

Abans: col·laboració amb els diaris La Gaceta del Norte i Deia (Bilbao), l'agència de notícies italiana Ansa i les revistes Economics, València Fruits i Express.

Fundador i primer Secretari d'Acció Sindical del Sindicat de Periodistes de Catalunya.

Membre de la Comissió Redactora de l'Estatut-Marc de la Redacció de Catalunya.

Director europeu de la Society for News Design (SND) (1996-1999).

Coautor de The Global Journalist, Hampton Press, New Jersey, 1997; i d'alguns articules per a revistes acadèmiques i professionals a Europa i América.

Premi Garcilaso de Periodismo 1987.